Friday, 26/02/2021


Keputusan seri kecewakan Terengganu

Published on October 14, 2010 by   ·   No Comments

JURULATIH Terengganu, Irfan Bakti Abu Salim tidak dapat menyembunyikan riak kecewa selepas seri 2-2 dengan Kedah di laman sendiri kelmarin, dan menyifatkan ia seharusnya boleh dielak jika pemain tidak memberi laluan mudah kepada lawan.

Katanya, tindakan anak buahnya membiarkan lawan tanpa kawalan ketika berada di dalam petak penalti membawa padah apabila Kedah berhasil menjaringkan gol.

Irfan mengakui, pemain tidak beraksi baik di babak pertama dan dihukum tetapi keputusan seri tetap membuka peluang untuk Terengganu mara jika mampu mengatasi Kedah di Stadium Darul Aman, Sabtu ini.

“Masih ada 90 minit lagi dalam perlawanan kedua di tempat lawan, Sabtu ini dan Terengganu tetap ada peluang untuk mara ke separuh akhir,” katanya yang akan berusaha memperbaiki kelemahan anak buahnya terutama barisan pertahanan bagi menghalang serangan bahaya Kedah.

Sementara itu, jurulatih Kedah, Ahmad Yusoff memuji persembahan anak buahnya yang bermain dengan baik dan mampu mengikat jaringan dengan tuan rumah, malah kurang bernasib baik untuk mencipta kemenangan pada saat-saat akhir.

“Kini peluang Kedah untuk ke separuh akhir lebih cerah dan beraksi di tempat sendiri memberi sedikit kelebihan untuk kami.”
coded by nessus

Tags: , , , ,

Readers Comments (0)
Latest News