Saturday, 13/08/2022


Video pemain Malaysia dilayang kad merah vs China

Published on November 13, 2010 by   ·   8 Comments

Insiden 3 Kad Merah Pemain Malaysia vs China Sukan Asia 2010..

Kad Merah 1 (Jasuli)

Kad Merah 2 (Safiq Rahim)

Kad Merah 3 (Kunanlan)

***
coded by nessus

Tags: , , , , ,

Readers Comments (8)

 1. chien says:

  actually, kalau u perhatikan, mahali pemain malaysia hanya mengeluarkan bola sebab yang menjaga bola itu melempar bola yang baru masuk ke padang.. CUBA PERHATIKAN!!!

 2. zzz says:

  btol la kata chien, pa2 hal ref mmg nk bg china mng, nmpk sgt laa

 3. […] Ini kerana pengadil dari Australia, Ben Williams telah melayangkan tiga kad merah kepada Mahali Jasuli, Safiq Rahim dan S Kunanlan. [LIHAT VIDEO] […]

 4. adam says:

  pengadil yang memalukan dari negara australia.Tidak reti membezakan antara kesalahan besar n kecil dlm bola sepak, sekadar menendang bola keluar yang perlu membuat lontaran dalam diberikan kad merah…!!! mane pengadil ni blaja nie…senang kata bodoh betul.

 5. adam says:

  klu protes, hanya diberi amaran atau paling berat kad kuning….bukan kad merah… manakala penalti pun…saya tak nampak apa2 kesalahan…perkara biasa dlm bola pemain akan sengaja jatuhkan badan seolah2 ditackle keras, padahal kunalan hanya berlaga tangan…bukan tackle…ternyata pengadil ni tak berpengalaman langsung…sungguh memalukan apa yang dilakukan oleh pengadil australia ni…tp takpe…pepun tahniah Malaysia kita tetap layak pusingan kedua…

 6. country man says:

  fuck the ausie ref..berpa dia dpt kalo china mng? nasib main di temapt mereka kalo x ref itu kena hentam kepala denga kerusi….
Latest News