Sunday, 07/03/2021


Sharbinie yakin Terengganu mampu kejutkan Kelantan

Published on January 7, 2010 by   ·   No Comments

SELEPAS hanya dapat berlatih sehari bersama skuad Terengganu, penjaga gol kebangsaan, Mohd Sharbinie Alawi sedar tugas berat menantinya dalam perlawanan pertama skuad itu menentang Kelantan dalam aksi Liga Super, Sabtu ini.

Mengakui menggalas dua tanggungjawab dalam pasukan kebangsaan dan negeri bukan satu tugas mudah, Sharbinie tidak sesekali menjadikannya sebagai alasan malah dia memiliki hasrat yang tinggi untuk melihat kecemerlangan Terengganu musim ini.

“Tugas saya pastinya begitu mencabar nanti. Kelantan yang memiliki beberapa penyerang hebat seperti Norshahrul Idlan Talaha, Che Hishamudin Husin dan pemain senior Indra Putra Mahyuddin mampu mencipta serangan bertali arus.

“Apa lagi kedua-dua pasukan memerlukan kemenangan pertama bagi menyuntik keyakinan untuk perlawanan seterusnya,” katanya.

Ketika ditanya peluang Terengganu musim ini, Sharbinie optimis pasukan pantai timur itu memiliki peluang cerah untuk mencipta kejutan menerusi bimbingan jurulatih berpengalaman, Irfan Bakti Abu Salim.

“Bagi saya, Irfan Bakti memiliki percaturan yang bagus. Dia tahu apa yang perlu dilakukan dalam apa juga situasi, selain mudah didekati pemain untuk berbincang,” katanya.
coded by nessus

Tags: , , , ,

Readers Comments (0)
Latest News