Monday, 12/04/2021


Kelantan bangkit kutip tiga mata

Published on May 29, 2010 by   ·   3 Comments

KELANTAN masih enggan menyerah kalah daripada memburu gelaran Liga Super apabila bangkit selepas ketinggalan satu gol untuk membenam Pulau Pinang 3-1 dalam aksi Liga Super di Stadium Batu Kawan malam ini.

Kemenangan berkenaan membolehkan Kelantan mengumpul 42 mata namun kekal lapan mata di belakang pendahulu, Selangor yang turut mencatat kemenangan dengan membenam Perlis 2-0 di Stadium Shah Alam.

Kelantan yang terdesak untuk mengutip tiga mata penuh bagi merapatkan jurang mata dengan Selangor tersentak dengan gol awal tuan rumah melalui Chun Ken Hong pada minit ke-23.

Bagaimanapun skuad bimbingan B Sathianathan itu bangkit dengan tiga gol pada separuh masa kedua melalui jaringan Hairuddin Omar (m-66), Akmal Rizal Ahmad Rakhli (m-75) dan Che Hishammuddin Hassan (m-88).

Kelantan akan berdepan Perak di kota Bharu Selasa ini pada hari terakhir sebelum Liga Super berehat untuk memberi laluan kepada kejohanan Piala Dunia di Afrika Selatan.

Selangor pula berdepan Johor di tempat lawan.
coded by nessus

Tags: , , ,

Readers Comments (3)

  1. […] – 0 3 – 1 1 – 1 1 – 2 1 – 3 2 – 2 1 – […]

  2. marzuki says:

    klate meme bagus pun,mulo2 keno gomo lepah tu baru ngamuk gomo lawe,lagu tu la klate kito,kepado player2 skuad the red warrior teruhke perjuange puok2 demo kawe dan sain2 ramai sangat sokong dari perlis sampaila ko saboh,puok2 kito ado merato dunia,ingat pese jurulatih,pengurus dan pucuk pimpinan the red warrior,kirim sale blako-lako
Latest News