Friday, 13/12/2019


Kuala Lumpur lemas diasak ‘Gergasi Merah’

Published on January 13, 2010 by   ·   No Comments

JARINGAN berganda R Surendren di Stadium Shah Alam malam tadi melonjak juara bertahan, Selangor menerajui carta Liga Super selepas menjinakkan Kuala Lumpur 4-1.

Surendren menjaringkan gol pada minit ke-79 dan 89 di samping masing-masing satu daripada tandukan Safee Sali (m-35) dan sepakan lambung ketua pasukan Amri Yahyah (m-59) memastikan Merah Kuning unggul dengan enam mata liga.

Skuad bimbingan K Devan yang masih segar dengan kejayaan mempertahankan Piala Sultan Ahmad Shah dengan menumpaskan Negeri Sembilan 2-1, Sabtu lalu, bagaimanapun dikejutkan jaringan pembukaan pemain lawan, Yong Kuong Yong.

Ketika perlawanan jiran Lembah Klang itu baru berusia enam minit, dia menanduk masuk hasil sepakan sudut Azwan Abd Malek untuk meletakkan skuad Helang bimbingan Razip Ismail di depan selama setengah jam.

Dengan pendahulu sebelum ini, Kedah hanya akan bermain hari ini, Terengganu turut melonjak mengekori Selangor di tangga kedua setelah menundukkan Perak 3-1 di Stadium Perak, Ipoh.

Dua jaringan Ashaari Shamsudin dan Mohd Firdaus pada minit ke-16 dan 76 serta 49 memastikan pasukan Penyu mengumpul empat mata liga setakat ini manakala gol Perak dijaringkan Saufi Saadi (58).

T-Team pula diikat KL PLUS tanpa jaringan di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu sekali gus menyekat hajat pelawat untuk mengintai tempat teratas liga malah menurunkannya ke tangga ketiga.

Di Stadium Negeri, Batu Kawan, Pulau Pinang bangkit meraih mata dan kemenangan sulung dengan menumpaskan Pahang 2-1 hasil jaringan Mohd Failee Mohd Ghazali, minit kedua dan Naim Nasser Khan (62).

Tok Gajah yang diterajui Dollah Salleh, sempat menyamakan kedudukan pada minit ketiga menerusi R Surendran namun kehilangan pertahanannya, Yosri Derma Raju kerana dibuang padang minit ke-54.
coded by nessus

Tags: , , ,

Readers Comments (0)
Latest News